Støddæmper

Indtast dit registreringsnummer her

Stødabsorberende- vigtigt for sikkerhed og godt greb!
Sammen med dæk, fjedre og bremser er støddæmpere en af de vigtigste ting for trafiksikkerheden. Støddæmpere er helt afgørende for styring, bremsning og trækkraft. De stabiliserer også affjedringen og bilens vægt på dækkene. Støddæmperen dæmper bevægelserne i affjedringen, holder hjulene mod vejen, stabiliserer bilens karosseri og giver komfort. Støddæmperen udfører i gennemsnit 1.200 arbejdsoperationer for hver kilometer, du kører, og skal kontrolleres hver 20.000 km. Hvert år udføres frivillige støddæmperprøver på tusinder af personbiler med skuffende resultater. Så meget som hver tredje bil kører med slidte støddæmpere.

Bildeler.no anbefaler altid skift af hjulophængsdele parvis, så bilens køreegenskaber ikke ændres under krævende kørselsforhold eller kritiske manøvrer. Du vil bemærke en stor forskel i bilens kørekomfort / egenskaber ved at udskifte defekte støddæmpere. Hvis du også skifter fjedre, vil du opleve en "ny bilfølelse"!

Kan ikke håndtere en nødbremse!
Det er kun i uventede situationer, at føreren opdager en ekstrem ændring i bilens køreegenskaber. En hurtig undvigende manøvre eller nødbremsning med slidte støddæmpere kan ende i katastrofe. Problemet er, at bilens støddæmpere slides gradvist- næsten umærkelig. Efter feriebelastning eller tungt belastet bil, forværres problemet dramatisk.

Slidte støddæmpere kan føre til:
* Dækkene har nedsat kontakt med jorden
* Dårligere styring
* Dårligere greb ved sving og undvigende manøvrer.
* Reduceret friktion ved kørsel på glatte veje.
* Længere bremselængde under alle forhold.
* Større dækslitage.
* Større fare for aquaplaning.
* Dårligere udsyn, fordi forlygterne vipper op og ned på ujævne veje.
* Blænder let modkørende trafik.
* Dæk, hjullejer, universalled, affjedring og gearkasse slides hurtigere.
* Bliver lettere bilsyg

Ingen hjælp til nye dæk!
Det er en god tommelfingerregel at kontrollere støddæmpere, mens du skifter dæk på bilen. Dårlige støddæmpere kan sammenlignes med kørsel med slidte dæk. Normal levetid er ofte ret ens for dæk og støddæmpere, og gode støddæmpere er den første anbefaling for sikkert vejgreb. Uanset hvad skal du kontrollere støddæmpere hver 20.000 km.

NB!Det er meget vigtigt at ændrevaregruppe=247'> Fjederbensleje ved udskiftning af støddæmpere. Søg efter fjederbensleje. Jobbet er det samme, og delen er ikke dyr. Disse er ofte defekte og bør udskiftes.

TecDoc
Det er ikke tilladt at kopiere dataene, især hele databasen. Det er ikke tilladt at duplikere og / eller behandle dataene eller hele databasen og / eller tillade tredjeparter at gøre det uden TecDocs forudgående samtykke. Manglende overholdelse vil medføre krænkelse af ophavsretten og retsforfølges.

Copyright 2022 © Bildele.dk. All rights reserved - W1

Åbningstider:
Mandag – Fredag08:00 – 16:00

Besøgsadresse:
Juelstrupparken 15, 9530 Støvring
Telefon +4570606640